top of page

Tiga Perkara Ini Asas Content Marketing

Syarikat menghabiskan berjuta-juta untuk mencipta keperibadian untuk jenama mereka, menyebarkan mesej mereka kepada orang ramai dan memikat pengguna dengan salinan pintar. Apa yang paling tidak dapat dilakukan, walaupun dengan pelaburan besar ini, adalah mengenal pasti bahagian kempen mereka yang dapat, dan seharusnya, digunakan untuk kali kedua.


[BERKAITAN: Ambil langkah pertama untuk mencapai kecemerlangan komunikasi]

Sebenarnya, hanya 43% pemasar B2B yang mengatakan mereka mengukur ROI. Ini adalah peluang yang terlepas kerana dengan mengukur seberapa baik prestasi kandungan, jenama dapat menilai dengan lebih baik bahagian kandungan yang layak digunakan lagi, meminimumkan tekanan untuk selalu menghasilkan idea baru, dan memastikan idea terbaik menjangkau khalayak sebanyak mungkin.


Itulah sebabnya rancangan pemasaran kandungan yang paling berjaya mengikuti peraturan kesinambungan: mengurangkan, menggunakan semula, mengitar semula.
Kurangkan

Kadang-kadang, kurang lebih banyak. Walaupun penting untuk memaksimumkan titik sentuh, kuantiti bukanlah segalanya dalam pemasaran kandungan.


Apa yang menjadikan kempen yang berharga dan berkesan adalah kempen yang membuat hubungan nyata dengan khalayak sasaran anda, bukan kempen yang mengebom dan menyusup makanan mereka. Hal ini benar-benar berlaku kerana jenama bergerak pantas untuk menyusun semula pesanan semasa krisis semasa. Sebilangan besar berusaha untuk menyampaikan nilai dan polisi pekerja mereka dengan jelas dan ringkas, namun jika mesej tersebut digunakan secara berlebihan, ia berisiko muncul oportunis.


Konsep yang sama berlaku untuk membuat rancangan kempen. Syarikat yang mengeluarkan paling banyak kandungan, jawatan sosial atau kepemimpinan pemikiran tidak selalu menjadi yang paling berjaya. Ia memerlukan satu titik sentuhan yang tidak dapat dilupakan dan bermakna untuk menjalin hubungan tulen dengan pengguna.

Bersungguh-sungguh dan tidak semestinya banyak.Penggunaan semula

Tidak ada ketetapan yang mengatakan bahawa anda mesti menghasilkan kandungan yang sama sekali baru setiap kali anda menyiarkan di media sosial atau menulis artikel.


Menggunakan semula kandungan anda boleh menjimatkan kos dan masa, yang merupakan pertimbangan kritikal apabila sumber mungkin kekurangan. Ia juga membantu memastikan anda menyampaikan apa yang ingin didengar atau dilihat oleh pengguna.