Tiga Perkara Ini Asas Content Marketing

Syarikat menghabiskan berjuta-juta untuk mencipta keperibadian untuk jenama mereka, menyebarkan mesej mereka kepada orang ramai dan memikat pengguna dengan salinan pintar. Apa yang paling tidak dapat dilakukan, walaupun dengan pelaburan besar ini, adalah mengenal pasti bahagian kempen mereka yang dapat, dan seharusnya, digunakan untuk kali kedua.


[BERKAITAN: Ambil langkah pertama untuk mencapai kecemerlangan komunikasi]

Sebenarnya, hanya 43% pemasar B2B yang mengatakan mereka mengukur ROI. Ini adalah peluang yang terlepas kerana dengan mengukur seberapa baik prestasi kandungan, jenama dapat menilai dengan lebih baik bahagian kandungan yang layak digunakan lagi, meminimumkan tekanan untuk selalu menghasilkan idea baru, dan memastikan idea terbaik menjangkau khalayak sebanyak mungkin.


Itulah sebabnya rancangan pemasaran kandungan yang paling berjaya mengikuti peraturan kesinambungan: mengurangkan, menggunakan semula, mengitar semula.
Kurangkan

Kadang-kadang, kurang lebih banyak. Walaupun penting untuk memaksimumkan titik sentuh, kuantiti bukanlah segalanya dalam pemasaran kandungan.